Η φυσική πίσω από τον Άγιο Βασίλη


Πάτα πάνω στην εικόνα για να τη δεις σε πλήρες μέγεθος


Πως καταφέρνει ο Άι Βασίλης να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μοιράζοντας εκατομμύρια δώρα σε ένα μόνο βράδυ; Η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το ότι ο Άγιος Βασίλης είναι ένας ιδιοφυής μηχανικός!


Πως ξέρει σε ποια παιδιά να μοιράσει δώρα;

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Βασίλης φέρνει δώρα μόνο στα παιδιά που ήταν φρόνιμα το έτος που πέρασε. Για να το πετύχει αυτό, διαθέτει ειδικό GPS που του δείχνει ονόματα και διευθύνσεις των φρόνιμων παιδιών, ενώ είναι συνδεδεμένο με online server για τη συνεχή ενημέρωση των δεδομένων του. Μία αταξία ακόμα και λίγα λεπτά πριν την παράδοση, μπορεί να σου στοιχίσει το δώρο σου!

Είναι γεγονός πως η ζωή του Άι Βασίλη έχει γίνει πολύ πιο εύκολη τώρα που όλος ο κόσμος έχει προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα και δημοσιοποιεί όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινότητάς του…Πως προλαβαίνει να μοιράσει δώρα στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, μέσα σε λίγες ώρες;

Ταξιδεύοντας με ταχύτητα 3000 φορές αυτής του ήχου, φυσικά! (Εννοείται πως κάποιος θα είχε κάνει τα μαθηματικά, αν και τα δεδομένα είναι λίγο απαρχαιωμένα πια). Οτιδήποτε βέβαια ταξίδευε σε αυτές τις ταχύτητες θα εξατμιζόταν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου λόγω της τριβής με τον αέρα, όπως ένας μετεωρίτης που πέφτει στη Γη. Το έλκηθρο του Άι Βασίλη όμως είναι τόσο αεροδυναμικά τεχνολογικά προηγμένο που ο αέρας περνάει σχεδόν χωρίς να το αγγίζει. Επίσης, είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από γραφένιο για να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και στις τρελές επιταχύνσεις που πιάνει από το ένα σπίτι στο άλλο.

Κανείς δεν ξέρει ωστόσο πως την βγάζουν καθαρή οι τάρανδοι.Πως είναι δυνατό να κουβαλάει τόσα πολλά δώρα;

Ο σάκος με τα δώρα πρέπει να ζυγίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τόνους. Προφανώς κανένα έλκηθρο δεν μπορεί να πετάξει με τέτοιο φορτίο, οπότε η αμέσως επόμενη πιο λογική εξήγηση είναι μέσα στον σάκο να κρύβεται μια σκουληκότρυπα, η οποία συνδέει το εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών στον Βόρειο Πόλο με τον σάκο! Έτσι ο Άι Βασίλης δεν χρειάζεται να κουβαλάει όπου πηγαίνει αυτόν τον τεράστιο όγκο παιχνιδιών γιατί οι βοηθοί-ξωτικά του, του τα στέλνουν μέσω τις σκουληκότρυπας. Από την παραγωγή στην κατανάλωση.


Πετάνε οι τάρανδοι;

Αν και πολλά είδη ζώων δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί, η ύπαρξη ιπτάμενων ταράνδων κρίνεται χλωμή. Για τον λόγο αυτό, οι τάρανδοι φέρουν τζετ πακ που τροφοδοτούνται από ψυχρή πυρηνική σύντηξη, μια τεχνολογία που οι άνθρωποι δεν έχουν αναπτύξει ακόμα… αλλά ο Άι Βασίλης δεν είναι ένας κοινός άνθρωπος!


Σου αρέσει η Καθημερινή Φυσική; Εγγράψου στο newsletter για να παίρνεις ειδοποίηση με κάθε νέα ανάρτηση (1-2 φορές τον μήνα). Μην ξεχάσεις το email επιβεβαίωσης!

Email:

Θέλεις να βοηθήσεις; Τέλεια! Πήγαινε στη σελίδα Υποστήριξη για να μάθεις πώς.


Περισσότερες πληροφορίες